P1130326

Prvního září se dostavilo do naší školy 67 prvňáčků v doprovodu svých rodičů a prarodičů, aby zahájili svou devítiletou docházku. Pozdravit je přišli tradičně představitelé města, školské rady a SRPŠ. Letos máme ve škole 613 žáků a snažili jsme se jim přes prázdniny zlepšit pracovní prostředí.    

Některé třídy byly vybaveny krásným novým nábytkem, jinde měli nové keramické tabule s dataprojektorem nebo novou interaktivní tabuli. Další třída I. stupně byla kompletně rekonstruována. Ve staré budově jsou totiž cca 50 let staré rozvody elektřiny, vody, odpadů a podobně. Také nové podlahy a strop s LED svítidly jistě přispějí ke spokojenosti žáčků i rodičů. Sportovní hala má úsporné a ostatečně výkonné osvětlení, aby v zimních měsících vyhovovalo všem provozovaným sportům a turnajům.

Kromě toho jsme se věnovali i pedagogickým kompetencím. Pět našich vyučujících absolvovalo 14 denní kurz anglického nebo německého jazyka spolu s rodilými mluvčími v Británii a Německu. Díky tomu si upevnili nebo rozšířili své jazykové znalosti, které uplatní ve výuce. Tyto pobyty byly hrazeny z projektu Brána jazyků otevřená, na který jsme v rámci tzv. Výzvy 56 získali dotace z EU. Výuce cizího jazyka obecně přikládáme velký význam, proto od letošního roku zavádíme do hodin metodu CLIL. Zjednodušeně jde o podporu angličtiny i v jiných než jazykových hodinách.

Další aktivitou projektu Brána jazyků otevřená bude na podzim pobyt našich žáků ve Velké Británii. Během týdne se budou věnovat jazykové výuce i poznávání památek a zajímavostí. Tento pobyt mají žáci také hrazen z projektu, a tedy úplně zdarma.

Poslední součástí projektu je nákup 200 dětských knih, které budou použity v hodinách čtení a literatury na I. i II. stupni naší školy.

Nezbývá, než popřát žákům, jejich rodičům i učitelům školy úspěšný a bezproblémový školní rok 2015 -16.