V pondělí 10. února bylo v 5.C naší základní školy  všechno jinak. Probíhala zde totiž Škola naruby – učili žáci a paní učitelka se proměnila v běžnou žákyni. Děti se rozdělily do dvojic a každá skupina měla na starosti jednu vyučovací hodinu. Během dne probíhal běžný rozvrh, a tak malí učitelé vyučovali český jazyk, matematiku, geometrii, vlastivědu a čtení.

    Někteří si připravili pracovní list či prezentaci na interaktivní tabuli, jiní soutěže tipu Bingo a šibenice, ale byli i tací, kteří se drželi striktně učebnice. Nikdo z malých kantorů přípravu na vyučování nepodcenil a po každé odučené hodině děti rozebíraly své pocity z učení. Všichni se shodli na tom, že to není tak jednoduché, jak to vypadá, že jim vadilo, když žáci rušili vykřikováním. Při ohlédnutí na tento projektový den se objevily i postřehy, jak je toto povolání náročné na hlas, že není snadné učit, když někdo nejeví zájem. Ale také se holky a kluci rozplývali nad tím, jak je bavilo připravovat si pro spolužáky úkoly, opravovat sešity a dávat jedničky. Všichni se shodli na tom, že kantořina je opravdu náročné povolání. Někdy totiž není vůbec špatné podívat se na svět z druhé strany, protože vidíme věci trošku jinak.

    Akce se setkala s velice příznivým ohlasem ze strany žáků a rádi bychom na naši „školu naruby“ navázali během Dne otevřených dveří 17. března. Tak neváhejte a druhou vyučovací hodinu vstupte k nám do 5.C, budou se na vás těšit jedenáctiletí učitelé!